Rajongott Budapestért a dunai tragédiában elhunyt kóreai kisfiú

Hirdetés

Jisu Lee nagy tervekkel érkezett a magyar fővárosba, rengeteg képet készített a látványosságokról, utoljára a tragédiát megelőző reggelen adott hírt magáról.

A 29 éves fiatalember oda volt Budapest utcáiért, szerette fotózni a járókelőket, a közösségi oldalán is egy Oktogonnál lőtt kocka volt a borítóképe. Több bejegyzésében is győzködte ismerőseit, hogy mindenképpen látogassanak el a fővárosunkba.

Az eltűnése előtti napokban járt a Parlamentnél, dicsérte a magyar kávét, rengeteg mozzanatát megörökítette. A baleset reggelén jelentkezett utoljára, akkor arról számolt be az imerőseinek, hogy milyen dolgokat vásárolt magának és mennyiért.

Hirdetés

Az emberéleteket követelő estén ő is felszállt a Hableány fedélzetére, ám ő nem volt tagja a családtagokból álló turistacsoportnak, csak csatlakozni akart hozzájuk a hajózás idejére.

A turistahajót azonban elsodorta az ezer tonnás Viking nevű szállodahajó, a Hableány pedig a rajta utazó turistákkal és a ké fős személyzettel mindössze hét másodperc alatt elsüllyedt. Hét embert gyorsan ki tudtak menteni az arra járó hajók, ám többek eltűntek, vagy már csak a holttestüket tudták kiemelni a vízből.

Paul Kim koreai misszionáriust mélységesen sokkolta a honfitársairól kapott hír. Feleségével több helyen is megemlékeztek az áldozatokról.

„Voltunk a kórházban, de a túlélők nem tudtak beszélni a balesetről, szörnyű lelkiállapotban voltak. Együtt imádkoztunk a túlélőkkel az áldozatokért.” 

Hozzászólások

Post Author: azt beszélik